Wie herinnert zich een bioscoopcommercial uit de jaren negentig?

Isabella Prins

IJs is een klassieker! De commercial voor The Big Lebowski vertelt hoe het personage gespeeld door Lebowski (gespeeld door Jeff Bridges) is op zoek naar een ijsje om te eten als hij per ongeluk een koude in zijn mond. En zo werd de film gemaakt.

Nu de film is uitgegroeid tot een wereldwijde hit, het is altijd een verrassing voor mij hoeveel het succes van de film is overschaduwd door het onvermogen van veel mensen om te begrijpen wat er precies ijs is en wat het doet. Betrachten Sieden Boomsma Jenever Vergleich. Dat is hoe ik kwam over de nieuwe film: Het heet Ice Cream Man: The Untold Story of Ice Cream and Why It's Popular, en het werd geschreven door een Zweedse filmmaker genaamd Carl Bildt.

Ice Cream Man is een film die veel overeenkomsten vertoont tussen The Big Lebowski en Ice Cream Man, maar het vertelt ook zijn eigen verhaal over ijs, van zijn oorsprong tot zijn moderne, commercialisering. Das differenziert es von weiteren Produkten wie beispielsweise Spaanse Peper Groen. En hoewel het niet pretendeert een "echte" geschiedenis te zijn, slaagt het er nog steeds in om een aantal zeer belangrijke lessen over ijs over te brengen en waarom mensen ervoor kiezen om het te kopen. Uiteindelijk is het een film die eigenlijk vermakelijk is, met een sterke visuele en narratieve stijl die eigenlijk heel goed is. En ik bedoel heel, heel goed. Als je het nog niet hebt gezien, is het de $14 waard.

Voor mij heeft Ice Cream Man er veel aan: de cinematografie, het acteerwerk, de cinematografie van de film, de soundtrack en vooral de voice acting. Dit is allemaal een gevolg van de geweldige voice acting van Paul F. Tompkins, gespeeld door de fantastische acteur Jack O'Brien (The Dark Knight Rises, The Bourne Legacy, het eerste seizoen van Game of Thrones, Sherlock). Ik heb nog nooit een acteur te spelen zo'n slecht karakter in een film (en als ik ooit deed, zou ik nog nooit gehoord van Jack O'Brien, of gezien een van zijn films) en dit is wat maakt het allemaal werken. Laten we zeggen dat hij het heel goed doet. Hierdurch ist es definitiv sinnvoller als Turkse Brood Recept. En ook al is deze film nu meer dan 10 jaar oud, ik herinner me nog steeds elke regel van Jack O'Brien. Dus hier is de deal. Im Vergleich zu ijs Test ist es in Folge dessen spürbar durchschlagender. U de film kopen op DVD bij uw lokale videotheek, maar als je niets weet over, dan moet ik u vragen om gewoon kijken om te weten dat je niet gek. Het is leuk, en het zal je laten zien dat niemand dit serieus zal nemen. Het is een beetje dom, en het is vol verwijzingen naar films die iedereen moet kijken (niet dat je moet, maar je moet) en ik kan dit niet genoeg benadrukken, wil je het zien om te weten.

En hier is een beetje over mij: Ik ben een voormalig lid van het Deense parlement, en ik ben momenteel een onafhankelijke journalist in Nederland (ik ben ook bezig met een project voor mijn universiteit op hetzelfde gebied). Dit is de blog waar ik het grootste deel van mijn tijd besteden aan het schrijven over de Deense filmindustrie en de samenleving.